Sommar

2 JULI - 10 AUG
Samla ihop vänner/familj & kom förbi på fjället!

Lunch, fika/våfflor, drop in
Aktivitetsbana för barn <12 år

"Gammalt & Nytt"
Pop-up butik inredning

Kvällens meny / Barnmeny
Relax meny / Bränneri meny


ALLTID ÖPPET FÖR GRUPPER
KONFERENS  FEST  EVENT

 

 

Buustamon restaurang röding

Hike in/out

2 JULI - 10 AUG

Boka mysigt boende i Ullådalen
med fjället utanför knuten

HOTELL / STUGOR / LÄGENHET


 

Buustamon barmmark

Nyhet!

Snart sommar

Vi tar en kort paus under våren för att låta snön smälta och förbereda Buustamon för barmark. Vi har möjlighet att ta emot förbokade grupper under maj - juni, välkommen att kontakta oss. Tisdagen den 2 juli öppnar vi åter upp hotell & restaurang och håller sen öppet fram till snön faller igen. För aktuella öppettider eller boka bord kvällstid gå till restaurang och kika. Hoppas vi ses i framöver!
 

"Hemma hos känsla"

Mysigt, genuint fjällboende, halvvägs upp på Åreskutan med hike in/out i vackra Ullådalen. Boka boende med halvpension (frukost & kvällens meny (3-rätter) och få tillgång till relax, bastu & varma utomhusbad varje em efter dagens aktiviteter. Vill ni besöka restaurangen kvällstid boka bord»  kvällens meny, relax meny eller bränneri meny. Barnmeny beställes på plats.

Historia

Buustamons Fjällgård, Åreskutans högst belägna hotell. Mitt ibland pisterna, i genuin och charmig miljö, 732 möh. Köket hämtar inspiration i de jämtländska råvarorna och omnämns ofta som en av Åres bästa restauranger. Vårt hjärta brinner för god mat och smakfulla drycker, till den grad att vi har ett eget destilleri i källaren. Här tillverkar vi vår egen vodka med äkta fjällvatten från vår egen brunn.

Historien sträcker sig tillbaka till 1700-talet. Här vallades kor på medeltiden och här fanns den perfekta rastplatsen.”Buusta” betyder på gammal jämtska vindskydd och ”mo” är en torr plats på myren. Inför WM 1954 flyttades den gamla timrade stugan från 1880 upp på fjället från Rännberg, strax utanför Duved. Buustamon blev snabbt känd som en kaffe och våffelstuga och på övervåningen fanns logi sedan start. Det är ett helt fantastiskt naturskönt område, perfekt för vandring eller skidåkning med närhet till Åreskutan och 10 min från Åre by.

 


 

Nyhetsbrev


You are now subscribed