Kvällens Upplevelse

TIS - LÖR 26 dec - 21 april

Här brinner vi för mat, dryck & värdskap! Kvällen börjar med en kort bandvagnstur upp till oss på fjället. Samling i loungebaren för drink innan det är dags att sätta sig till bords. Här kommer du under 4 serveringar avnjuta kvällens meny och vi har valt ut ett dryckespaket utöver det vanliga. Kvällen avrundas med kaffe & godis. Välkommen, samla ihop vännerna/ familjen för en minnesvärd kväll på fjället!
 

18 - 23 KVÄLLENS UPPLEVELSE


ANDRA DAGAR ÖPPET FÖR GRUPPER
KONFERENS  FEST  EVENT

 

 

Kvällens Upplevelse

Vinter

tom 28 april 2024

ALLA DAGAR, drop in

11-15 Lunch / Fika

TIS - LÖR, boka bord
Kvällens Upplevelse
Relax meny
Brännerimeny


 

buustamon vinter

Nyhet

Kvällens upplevelse!

Välkommen upp på fjället! Här brinner vi för mat, dryck & värdskap. Hos oss börjar kvällen med bandvagn från parkeringen vid Ullådalsvägen och en kort tur upp till oss. Samling i lilla baren för drink & tilltugg innan det är dags att sätta sig vid bordet. Här kommer du under fyra serveringar avnjuta kvällens upplevelsemeny och utvalda drycker. Kvällen avslutas med kaffe & hembakt godis.

En minnesvärd upplevelse helt enkelt! Start i vintern 2024 se även vårt två-dagarspaket Gourmet Getaway.

"Hemma hos känsla"

Mysigt, genuint fjällboende, halvvägs upp på Åreskutan med ski in/out i vackra Ullådalen. Boka boende med halvpension (frukost & kvällens meny (3-rätter) och få tillgång till relax, bastu & varma utomhusbad varje em efter dagens aktiviteter. Vill ni besöka restaurangen kvällstid under höstlovet boka bord»  kvällensmeny, relaxmeny eller brännerimeny. Barnmeny beställes på plats.

Historia

Buustamons Fjällgård, Åreskutans högst belägna hotell. Mitt ibland pisterna, i genuin och charmig miljö, 732 möh. Köket hämtar inspiration i de jämtländska råvarorna och omnämns ofta som en av Åres bästa restauranger. Vårt hjärta brinner för god mat och smakfulla drycker, till den grad att vi har ett eget destilleri i källaren. Här tillverkar vi vår egen vodka med äkta fjällvatten från vår egen brunn.

Historien sträcker sig tillbaka till 1700-talet. Här vallades kor på medeltiden och här fanns den perfekta rastplatsen.”Buusta” betyder på gammal jämtska vindskydd och ”mo” är en torr plats på myren. Inför WM 1954 flyttades den gamla timrade stugan från 1880 upp på fjället från Rännberg, strax utanför Duved. Buustamon blev snabbt känd som en kaffe och våffelstuga och på övervåningen fanns logi sedan start. Det är ett helt fantastiskt naturskönt område, perfekt för vandring eller skidåkning med närhet till Åreskutan och 10 min från Åre by.

 


 

Nyhetsbrev


You are now subscribed