Bränneriet
Sedan år 2000 bränner vi eget brännvin i källaren på Buustamons Fjällgård. Vi använder sockerdextros från vete. Spriten smaksätts sedan med olika kryddor till ett 10-tal olika spritdrycker. I källaren ligger även ekfat från Skottland med 16 år gammal single malt whisky från Mortlach i Speyside som vi använder vid smaksättning av vår ”Buustasup”.
Besök källaren
Intill bränneriet finns en mysig brännvinskällare där ni kan prova våra snapsar. Här arrangeras visningar och vill ni ytterligare förgylla tillvaron rekommenderas snapsprovning efterföljt av lunch eller middag i vår välrenommerade restaurang. Besökaren får höra historien om byråkrati, sprittillverkning samt tillverkningsprocesser och avslutningsvis prova några av produkterna. Ett besök brukar ta 30–45 minuter.
Vi rekommenderar att boka Bränneri meny. Visning & snapsprovning för grupper >16 personer, kan bokas i samband med lunch eller middag året om, kontakta restaurangen.
Vi hyllar äventyret & äventyraren
Buustamons historia sträcker sig tillbaka till 1700-talet, en tid då äventyrare besteg berg, korsade öknar och oceaner utan väderleksprognoser, satellit navigering och räddningstjänster. Vid lägerelden summerades dagens vedermödor och tår och fingrar värmdes. Och säkert togs något stärkande innan man somnade för kvällen. Något som gav slitna själar styrka och stela muskler lindring för morgondagens strapatser ut i det okända. Det är för dessa modiga och detta Terra Incognita vi brygger vårt Aqua Vitae!
Buustasup och Hojt på 70 cl kan köpas av privatpersoner på Systembolaget i Åre, Järpen eller Östersund.
Beställning kan göras året om av restauranger med serveringstillstånd för alkohol. Telefon 0647-531 75 eller branneri@buusta.se